2017. december 1., péntek

Mit tegyek, ha nem töltődik a laptop akkumulátora?

Tanácsok notebook szerviz szolgáltatáshoz

Laptop akkumulátor csere
Így cseréld a laptop akkumulátorát
Ha nem töltődik a laptop akkumulátora, akkor a hardverrel és a szoftverrel is baj lehet. Ha valamelyik program hibája miatt nem lehet feltölteni a telepeket, akkor nem muszáj a laptopszervizbe vinnie a mobil számítógépet.

Nagyon gyakori probléma, hogy a szervizbe behozott laptop tulajdonosa azt a kérdést teszi fel, hogy:
 Miért nem töltődik a laptopom akkumulátora? 
A probléma ugyanúgy előfordulhat az új vagy a használt laptopok esetében is. Ha ilyen típusú probléma merül fel, nem biztos, hogy azonnal a cserére kell gondolni, gyakran javítható a probléma.

A töltés hibájának okai

  • Ha nem töltődik az akkumulátor, akkor a legegyszerűbb, ha a budapesti szervizben szakember végzi el a diagnosztikát és a probléma feltárását, de adunk néhány tippet.
  • Az alapvető laptop töltési hibák:
  • Meghibásodott az akkumulátor kontrollere. Minden beépített tápegység és telep rendelkezik egy kontrollerrel, ami egy nyomtatott áramköri lap, mely irányítja a töltési folyamatot. Ennek az egységnek a feladata megakadályozni, hogy az túltöltött telep felrobbanjon vagy tüzet okozzon. Ha a laptop akkumulátorát hosszú időn keresztül teljesen lemerített állapotban tárolják, a kontroller ezt meghibásodásként érzékeli, és letiltja a töltést.
  • Meghibásodott a laptop töltője. Ez egy meglehetősen gyakori és elterjedt probléma, hiba.
  • Elhasználódottak az akkumulátor cellák. A laptop lítium-ion telepei csak bizonyos számú töltési cikluson keresztül életképesek. 3-4 év elteltével az elhasználódott akkumulátor nem kapcsol be többet.
  • A laptop optimalizációs szoftvere közül az egyik letiltja a töltést.
  • Meghibásodott a laptop alaplapja.
  • A laptop BIOS-a hibásodott meg.

Vigyük szervízbe a laptopot


Lehetőleg időben. Ha az akkutöltés elégtelen, rövidebb élettartammal kell számolnunk.

Laptop akkumulátor töltő optimalizálás: Asus, Dell, Lenovo

Az akkumulátor meghibásodása és a töltés hiánya esetén a legjobb és legokosabb megoldás, ha hozzáértő szakemberre bízzuk a mobil számítógépet, aki akár Budapest területén is gyorsan és szakszerűen elhárítja a hibát.


Mit tegyek abban az esetben, ha nem töltődik a nemrég vásárolt laptop akkumulátora a hálózatról? Arra a kérdésre, hogy miért nem töltődik a laptop akkumulátora, és mit kell tenni a hosszabb használat érdekében, a budapesti laptop szervizben tudnak választ adni azok a szerelők, akik sokéves tapasztalattal rendelkeznek. Ha további érdekes és izgalmas témákról szeretnél olvasni, az alábbiakat ajánljuk: akkumulátor csere, laptop akkumulátor vásárlás a Laptopszerviz.EU és Gradon szervizben, akkumulátor cella típusa, dell laptop javítása, szerviz címe, hol található budapesti szerviz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése