2022. szeptember 5., hétfő

Dell laptopok javítása

A virtuális valóság segítségével szervizelhetjük számítógépünket

Dell AR alkalmazás

A számítógépek és laptopok javítása általában a szervizre váró feladat. A Dell laptopokat és azok alkatrészeit, például a laptop töltőt nem minden esetben lehet javítani, néha újat kell vásárolni. A mobil számítógépek szakszerű javítása a szerviz feladata, azonban vannak olyan feladatok, melyeket otthon, saját kezűleg is elvégezhetünk, ehhez érkezik most egy új alkalmazás, a Dell cégtől.

Dell AR alkalmazás

A laptop vagy számítógép tisztítása, egyszerűbb bővítése a gyakorlatlan felhasználók számára is elvégezhetővé válik a Dell AR Assistant alkalmazás segítségével, melyet a közelmúltban bocsátott ki a gyártó.

A kiterjesztett valóság segítségével a felhasználók az élő képen láthatják, hogy mit és hogyan kell elvégezniük, mit kell tenniük.

Ingyenes és hasznos

A Dell alkalmazása elérhető Androidon és iOS operációs rendszereken, a szoftver lépésenként végigvezeti a felhasználókat az alkatrészek cseréjénél, segít az egyszerűbb javítások elvégzésében.
Természetesen a cég nem önzetlenül készítette el az applikációt. A felhasználó az alkalmazás segítségével diagnosztizálhatja a gép hibáját és online megrendelhető a szükséges cserealkatrészt esetleg bővítő hardvert. Lehetőség van például laptop töltő vagy laptop akkumulátor rendelésére is.

A program működésének a lényege, hogy a felhasználó mobiltelefonjának kameraképére rávetíti az alkatrészek helyét és a munkafolyamatok menetét. A rendszer több mint 100 Dell számítógépet és szervergépet ismer fel. Bár a laptopok esetében az otthoni javítási lehetőségek rendkívül szűk keretek között mozoghatnak, a szerverek javítását pedig csak szakemberek végezhetik, a számítógépek esetében hasznos lehet a program.

A Dell laptop töltő esetében fölösleges a javítással foglalkozni, a legbiztonságosabb és legegyszerűbb megoldás az új egység vásárlása, melyhez a megfelelő típust a szerviz vagy az applikáció segíthet kiválasztani.

Hogyan válasszunk Dell alkatrészt

A laptopok esetében az alkatrészek kiválasztása a pontos modellszám ismeretében történhet meg. A biztonság kedvéért érdemes a gép azonosítóit a szervizes szakembernek megadni, így ő a legjobb alkatrészt tudja ajánlani a felhasználó számára. A laptop töltőnél figyelni kell arra, hogy a töltőcsatlakozó passzoljon a gép típusához, a feszültség pedig az adott modellnek megfeleljen.

Dell laptopok javítása sajátkezűleg, otthon. A Dell laptopok javítása egyszerűbb lehet a Dell AR Assistant mobilalkalmazás segítségével saját kezűleg is otthon. Néhány egyéb érdekes téma: laptop javítása, laptop töltő vásárlása, javítás Budapest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése