2015. október 8., csütörtök

A jövő mobilhálózatának tervezésekor figyelembe kell venni a „dolgok internetét” (IoT)

Új típusú hálózat sms üzenet küldésére
A tömeges sms-küldésre alkalmas 5G hálózat
A telecoms.com felmérésében azt vizsgálta, hogy milyen hatással lesz a „dolgok internet-e” IoT és az M2M technológia a mobiltelefon hálózatok fejlődésére. Ez komolyan befolyásolja majd a tömeges sms küldés, az üzenetküldés módjait is.

A "telecoms" oldal mintegy négyszáz céggel és személlyel készített interjút. Csoportos sms küldést is felhasználtak a kérdések továbbítására, melyben azt vizsgálták, hogy 2020-ig hogyan változik majd a mobilhálózatok szolgáltatási struktúrája. A legvalószínűbbnek azt tartották a válaszadók, hogy az LTE és az 5G hálózatok fejlődése lesz jellemző, kielégítendő azt a kapacitásigényt, melyet az IoT, az M2M és a tömeges sms küldés kihívása jelent.

A válaszadók 41 százaléka a jövő biztonsági problémájaként azonosította a gépi mobilkommunikációt. A „dolgok internet-e” fejlődésének kapcsán valóban lényeges biztonsági hiányosságok láttak napvilágot, kiderült, hogy a technológia fejlettsége nem áll arányban az emberek felkészültségével.

A felhasználók nagy része úgy gondolja, hogy a tömeges sms-küldés fejlődésének és a tárgyak internet csatlakozásának zökkenőmentes megoldásához csak az 5G technológia gyors fejlesztése adhat választ.

A szakemberek több harminc százaléka úgy véli, hogy az OTT, a hang alapú kommunikációban háttérbe szorul a VoLTE megoldással szemben, míg az sms küldések száma nagy meglepetésre nem fog számottevően változni.


Egyértelmű és kézenfejvő, hogy a jövő mobilhálózatának tervezésekor figyelembe kell venni a „dolgok internetét” (IoT) és egyéb tényezőket is. A jövő mobiltelefontechnológiája nem lehet más mint az 5G, M2M rendszer a tömeges sms küldés szolgálatában és alkalmazva minden másra is. Tartsuk szem előtt a tömeges sms küldés, tömeges sms, mobil telefon, 5G, dolgok internete, IoT, sms,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése