2015. október 15., csütörtök

A Google információ-védelmi technológiákon dolgozik

A biztonságos tömeges üzenet küldés
Google - a profi sms küldő
Rohanó világunkban oda sem figyelünk a hétköznapi kommunikációnkra. Naponta telefonálunk, mobiltelefonnal, percenként fogadunk vagy küldünk sms üzeneteket, nem ritka, hogy tömeges sms-t vagy csoportos sms-t kapunk. Fel sem ötlik bennünk, hogy ezeket az üzeneteket mások is elolvashatják, és olyan információkhoz juthatnak, amelynek birtokában károkat okozhatnak nekünk.
A Google tökéletesítette információvédelmi technológiáját, és néhány új projektet fejlesztett ki.
RAPTOR projekt. Ez a program segít majd a felhasználók számára megőrizni identitásuk titkosságát. Hétköznapi értelemben, nem engedi a szociális hálóknak és egyéb programoknak, hogy a felhasználók szokásairól adatokat gyűjtsenek. Elvileg ezek az adatgyűjtések azért vannak, hogy személyre szabott reklámokat küldhessenek akár tömeges sms küldés, vagy sms kampány formájában a felhasználók mobiltelefonjaira, de a begyűjtött információk segítségével befolyásolhatják az embereket, ami komoly aggályokat vet fel.

Google Project Vault

Ez a neve az okos microSD memóriakártyának. A memóriakártya belsejében egy ARM processzor és NFC chip található. A kártya 4Gb méretű és telepítve van rá a Real Time Operating System (RTOS). A kártyát használhatjuk okos-telefonban, táblagépben, stb. A telepített program a felhasználói szokások elemzése alapján érzékeli, ha a hardvert idegen személy használja és leblokkolja a gépet, telefont.

The Data Liberation Front

Egy olyan információs csomag, mely segít megismerkedni azokkal a módszerekkel, melyek segítségével személyes információkat tölthetünk fel magunkról az internetre, vagy éppen abban segít, hogy eltávolíthassunk az internetről személyes információkat, mert nem szeretnénk a továbbiakban részt venni a tömeges sms küldés csoportban.

  • Csoportos sms küldésről és sms kampány indításáról itt olvashatsz bővebben
 A világ első vezető informatikai vállalata a Google, információ-védelmi technológiákon dolgozik mindannyiunk hasznára. Érdemes megjegyeznünk, hogy a Google védelmi megoldásai segít megőrizni információinkat, sms üzeneteinket, és biztosítja, hogy más ne olvashassa. sms, tömeges sms, tömeges sms küldés, google, mobil telefon, sms csoport

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése