2015. október 12., hétfő

A Huawei és az NTT DoCoMo tesztelte az 5G hálózatot


Az 5G sms küldő hálózat
Az 5G hálózat a jövő üzenetküldő rendszere
Fantasztikus adatátviteli sebességeket lehet elérni az LTE hálózatokon, de ehhez képest az 5G hálózaton elérhető sebesség hatványozottan gyorsabb.
Az új mobiltechnológiák, a mobilinternet a tömeges sms küldés, az online mobil tv megköveteli a nagysebességű internet hozzáférést. A Huawei és a japán NTT DoCoMo cég hétköznapi körülmények között végezte el a nagysebességű 5G hálózat tesztjét. A partner cégeknek sikerült elérniük a 3,6 Gbit/sec sebességet ezen a hálózattípuson, amely már lehetővé teszi az online filmnézést akadozás nélkül. A videó és sms üzenetek küldésének új technológiáinak fejlesztése is lökést kaphat ez által. Fontos kiemelnünk, hogy a teszt során ezt a sebességet a 6 GHz alatti frekvenciatartományban sikerült produkálni. Ez azért lényeges, mert a fennemlített sebességű mobil internet hozzáférést a már meglévő infrastruktúrán lehet alkalmazni. Hasonló teszteket korábban a Nokia és a Samsunk végzett, ők a hasonló sebességet speciális eszközökön laboratóriumi körülmények között értek el.
Várhatóan az 5G hálózat előnyeit – például tömeges üzenetküldés céljából – teljes mértékben 2020-tól élvezhetjük. A Verizone cég információi szerint az 5G technológia ipari célú alkalmazása már 2017-ben megkezdődhet. Az előzetes kutatások szerint a hálózat maximális adatátviteli sebessége 20 Gbit/sec lehet. Szemléltetésként: egy teljesen berendezett raktár salgó polcrendszerének tervrajzát és a raktárról készült drónos videofilmet kevesebb, mint 1 másodperc alatt továbbíthatjuk majd.
A Huawei és az NTT DoCoMo világcégek által felkért kutatócsoport tesztelte az 5G hálózatot amerikában. Az új generációs 5G hálózat tesztelése teljes mértékben bebizonyította, hogy a jelenleginél sokkal gyorsabban küldhetünk tömeges sms üzeneteket, videókat, mms-t. Ne veszítsünk szem elől olyan fogalmakat mint mobil telefon, mobilinternet, tömeges sms, tömeges sms küldés, 5G, 5G hálózat, sms és még sok más.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése