2016. január 18., hétfő

Készül a Facebook böngésző

A Messengerben és az appban böngésző is lesz
Facebook böngésző
A Facebook sok újításával próbálja felhasználóit magához láncolni. Korábban a Facebook azonnali üzenetküldő szolgáltatását, a Messengert, marketing okokból külön applikációba költöztették a mobiltelefon és okostelefon használók számára. Aki mobilról szeretne azonnali üzenetet küldeni Facebookos ismerőseinek, le kellet töltenie Facebook Messenger applikációt.
A mostani újítás valójában nem újdonság, hiszen a cég már régen belengette. Most azzal próbálkoznak, hogy böngésző funkciót integrálnak mobiltelefonos applikációjukba – írja a hwsw.hu.
A Facebook mobilappjába integrált böngésző, képességet tekintve nem csak a hírfolyamból megnyitott cikkek olvasására alkalmas, hanem hagyományos Internetezésre is. A megoldás egyelőre elég kiforratlan, de hamarosan újabb fejlesztésekkel kiegészülve az alapértelmezett böngészők kihívójává is válhat.
A friss, egyelőre teszt alatt lévő módosítás nem túl jelentős: a Facebook-appból megnyitott weboldalak fölött megjelenik a szerkeszthető címsor, illetve a navigáláshoz szükséges hátra és előre gomb is előkerül, valamint az adott oldalt akár el is menthetjük a kedvencekbe, akárcsak az önálló böngészők esetében. Az új felületen egy menü gombot is találunk, bár ennek pontos funkcióját egyelőre nem ismerjük. Végül, de nem utolsó sorban az általunk látogatott tartalom aktuális népszerűségéről is információt kínál számunkra a Facebook. Ami hiányzik, az a böngészőfülek támogatása, ugyanakkor nem kizárt, hogy a végleges verzióba már ez is bekerül.

Készül a Facebook újítása, az utolérhetetlen böngésző. A Facebook végre saját böngészőt fejleszt, hogy az internetes és a mobil üzenetküldés mellett az internetes szörfölést is uralhassa egyedüliként. Nem elhanyagolható szempontok: Facebook, böngésző, Messenger, üzenetküldés, marketing, mobilmarketing, mobil applikáció.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése