2016. január 11., hétfő

Nem jön több SMS üzenet Motorola mobilon

Régi mobil telefon készülék
Motorola mobil telefon
A mobiltelefonok egyik úttörője, a Motorola márka tűnik el véglegesen, írja a hwsw.hu. A Lenovo cég saját márkájával vonja össze a veterán márkát. Az okostelefonok tervezését továbbra is a Motorola Mobility végzi majd, de marketing szempontból már csak a Lenovo márkanevet fogják használni.
Korábban a kínai cég a Google-től vásárolta meg a Motorolát, és akkor még az volt a marketingesek kommunikációs üzenete, hogy megmentik a márkanevet és a minőséget.
Ezzel a döntéssel, egy olyan márka tűnik el, melyhez sokan az első mobiltelefonokat kötik. Az első készülék, a Motorola DynaTAC még 1984-ben került a boltokba. Sokáig kedvelt márka volt, főleg a nyitható változata, sajnos az okostelefonok megjelenésével nem tudtak piacképesek maradni, a Google vállalat tagjaként sem. Maga a márkanév valójában a 2013-tól eltűnt, a telefonok Moto X, Moto G néven futottak. A Lenovo bizonyos telefonjain továbbra is szerepeltetni fogja ezt.
Maga a Motorola név az 1930-as években alakult ki, a "moto"r és az "–ola" (Crayola) összevonásából, mely az akkor gyártott autórádiójukra utalt. A 40-es évektől kezdve a cég rádiókat, kommunikációs eszközöket gyártott. Az Apolló küldetés úrhajóin is Motorola márkájú közvetítőeszközök voltak, de a 80-as, 90-es bűnügyi sorozatokban a rendőrautók rádióin is feltűnő helyen szerepelt a cég logója.

Nem jön több érdekes vagy fontos SMS üzenet Motorola mobilon, hiába várjuk. A Lenovo cég megszünteti a Motorola világmárkát, miután megvásárolta a Google-tól a gyártást és a céget. Az interneten sok hír kering tömegesen a mobil telefon, mobiltelefon, Motorola, Lenovo, mobil marketing, márka szavakkal. Laptop használat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése