2016. január 4., hétfő

Szabad szoftveres Javára vált a Google a következő Android verziótól

OpenJDK a tömeges sms hatékonyabb elkészítéséért.
Újdonság az okostelefon szoftverkínálatában
Az év végén derült ki, hogy elkezdte az Android fejlesztői csapata az átállást az OpenJDK-ra. Korábban az Android megpróbálkozott alternatív megoldásokkal, most mégis a Javát választották.
Az sms funkciókat és a hanghívásokat nem érinti ez a választás, egyéb területeken azonban gyökeres fordulatot jelent. Például a tömeges SMS marketing kampány tervezői számára, új eszközök állnak rendelkezésre, új megoldásokat alkalmazhatnak.
A leállás oka a licensz problémákban keresendő. A Google saját, a Suntól független Java verzióját fejlesztette ki, azonban ez a 2006-os állapotokat tükrözi, miközben azóta már megjelent a Java SE 7 és a Java SE 8 is.
A lemaradás miatt, a fejlesztők nem tudják használni például a Java 8 Lambda kifejezéseit, mely megoldások nélkül, esetleg külső könyvtárak bevonásával kell megoldaniuk bizonyos funkciók programozását.
A mobiltelefonok és okostelefonok szoftverpiacán létrejöhet egy értékes, új keresztplatform, azaz az OpenJDL az új Androidos generációnak is alapjául szolgálhat, de készül belőle Windows 10-es és iOS változat is.
Kérdés, hogy a Google milyen marketing tervek alapján döntött ezen lépése mellett, annyi bizonyos, hogy ezek után az Oracle dönti el, hogy milyen irányokban fejlődjön a Java rendszer. Mások véleménye szerint az Android eddig sem használta ki a fejlesztési potenciáljait, így nem veszít semmit.
Izgatottan várjuk, hogy milyen újdonságokkal állnak elő például a tömeges sms küldés területén.

  • Hogyan: SMS kampány tervezés - Adatbázis készítés
Váltott a cég és Szabad szoftveres Javára vált a piacvezető Google a következő Android verziótól kezdve. Következő piacra kerülő verziójában már az OpenJDK, Jávát használja programozási nyelvében a Google Android okostelefon rendszere.Figyelemreméltó változás: okostelefon, Android, Google, sms küldés, SMS marketing, Java, OpenJDK.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése