2016. szeptember 4., vasárnap

Mégsem lesz moduláris okostelefon

Google okostelefon marketing
A Google Project Ara okostelefon

Megváltoztatta marketing stratégiáját a Google


Az okostelefonok szerelmesei számára nagyon rossz hír, hogy a Google leállította a Project Ara további fejlesztését. Azok a felhasználók, akik nem csak SMS küldésre és telefonálásra használják mobiltelefonjukat, korábban felfigyelhettek arra a cikkre, miszerint hardveresen is személyre szabható telefonokat készít az internetes keresőóriás.

Átszervezések a Google-nél


A Reutersre hivatkozva írta meg a hwsw.hu hírportál, hogy a cég elkaszálta a sokak által annyira várt készülék fejlesztésének finanszírozását. Már a moduláris okostelefon fajta megjelenése is meglehetősen futurisztikusan hatott, többen már akkor úgy vélekedtek, hogy túl szép ahhoz, hogy iga legyen.

A fejlesztések racionalizálását a korábbi Motorola vezető Rick Osterloh végzi, akinek volt bátorsága elvetni a túl ambiciózus, jelenleg megvalósíthatatlannak tűnő, nem kifizetődő okostelefon projektet. A 2013-ban bejelentett fejlesztést a szakemberek már akkor megvalósíthatatlannak ítélték.

A Project Ara


A cég fejlesztésében, a Google által eredetileg elképzelt moduláris okostelefonban lényegében minden komponens szabadon cserélhető lett volna, a kijelzőnek, kamerának, akkunak, hangszóróknak, illetve különféle szenzoroknak is saját, cserélhető modulokat szántak a vállalat fejlesztői, illetve a processzor-RAM-belső tárhely kombó is egy saját blokkot kapott volna. A blokkokat szabványos adatátviteli csatornák kötötték volna össze, erre pedig tetszés szerinti perifériákat akaszthatott volna a vásárló, ami különösen a fiatalok és szakemberek számára lett volna hasznos.

Az e-hulladékot jelentősen csökkentő okostelefon fajta egyelőre tehát csak álom marad, de van arra némi esély, hogy valamilyen formában mégis életre kelljen. A Google úgy döntött, hogy az elkészült terveket és a projektet licencelhetővé teszi, így bármely cég megvásárolhatja és elkészítheti a saját moduláris okostelefonját.

  •  A Google által is végzett SMS marketingről és az okostelefonról is olvashatsz itt.
 Mégsem lesz moduláris okostelefon, mert a fejlesztőknek nem készítették el a szükséges hardvert. Marketing megfontolásból leállította a Google a Project Ara programot, a moduláris okostelefon fejlesztését, így nem használhatjuk tömeges SMS küldésre ezt a készülékfajtát. Hasonlóan érdekes témák: Google kereső optimalizálása, okostelefon reklám, marketing tervezés, SMS küldés olcsón, Project Ara.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése