2015. szeptember 14., hétfő

Felhő szerver tömeges üzenetküldéshez

felhő szerver - tömeges sms
A tömeges SMS küldéshez jelentős szerverteljesítményre van szükség. Ez biztosítható úgy, hogy egy igen nagy kapacitású fizikai szervergépet állítunk rá erre a szolgáltatásra, amely tárolni és kezelni tudja az adatbázist, ehhez elegendő az operatív memóriája és a processzor kapacitása, valamint kellő tárhelyet tud biztosítani az összes statisztikai kimutatás számára is. Milliós nagyságrendben küldött üzenetek esetében ennek egy monstre szervernek kell lenni, amely azonban teljesen kihasználatlan lesz azokban az időintervallumokban, amikor nem történik sem üzenettovábbítás, sem tömeges visszajelzés. Ez a megoldás nyilván célszerűtlen: a hatalmas és roppant értékes gép kihasználtsága siralmasan alacsony maradhat, miközben több egyidejű megrendelés esetén akár kicsinek is bizonyulhat a feladat ellátásához.

Sokkal optimálisabb megoldás a felhő alapú VPS használata. Az akár az otthoni laptop kijelzőről vezérelt dinamikus virtuális szerver mögött nem egyetlen hardvereszköz erőforrása áll, hanem egy teljes szerverparké - ez utóbbi néhány tucattól a több száz vagy akár több ezer rendszerbe állított szerverből állhat.  Ebben az esetben az üzenetküldő szolgáltatásra dedikált VPS egyidejűleg nagy számú gép teljesítményét használhatja fel a feladat ellátásához, miközben mindig azoknak a szervergépeknek a kapacitását foglalja le, amelyek az adott időszegmensben legkevésbé terheltek. Ilyen konstrukció mellett a háttérforrások redundáns felhasználása réven az SMS küldő szolgáltatás a legnagyobb biztonság mellett tehet eleget a megrendelői igényeknek.

Tömeges SMS küldéshez a feladatra kizárólagasan dedikált, úgynevezett felhő alapú VPS a legalkalmasabb konstrukció - virtuális szerver szolgáltatás, tömeges sms küldése, csoportos üzenetküldés, vps felhő szerver, virtuális szerver

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése