2016. február 26., péntek

A csúcsmobilokban „csak” külső tárhely az SD kártya

Samsung Galaxy S7 okostelefon SIM kártya
MicroSD és SIM kártya a Galaxy S7-ben
Az idei év egyik nagyon várt eseménye a Dell, a Samsung és az LG hardver csúcskészülék mobiljainak bemutatása. A hatalmas marketing reklámkampány része a „műbalhé” is, hogy időnként kiszivárognak hírek az új készülékekről.
Azok az idők már elmúltak, amikor az emberek csupán telefonálásra és SMS küldésre használták a mobil készülékeket. A mostani okostelefonokba egy csúcsteljesítményű számítógép ereje van belesűrítve. A tömeges eladásoknál jelentős szerepet játszik a telefonok memóriájának mérete.

A méret a lényeg

A Samsung a Galaxy S7 esetében, az LG pedig a G5-ös modellnél azt a marketing utat választotta, hogy a készülékek bővíthetőek SD illetve microSD kártyával. Azonban a kiegészítő memória nem lesz teljes mértékben kihasználható. A cégek nem alkalmazták a külső adattároló memória modul esetében az Adoptable Storage technológiát, vagyis az Android 6.0 nem képes rendszermemóriaként kezelni az SD kártyát, csak külső adattárolóként.

Ami olcsó a felhasználónak, bevételkiesés a cégnek

A mobiltelefonok és okostelefonok memóriájának bővíthetőségére természetesen nem azért van szükség, mert az SMS tömege nem fér el a készülékben, az újabb applikációk telepítéséhez kell egyre több tárhely. A vásárlóknak megérné az olcsóbb, kisebb belső tárhellyel rendelkező mobiltelefont megvenni és később egy olcsó microSD kártyával bővíteni, de a gyártók azt szeretnék elérni, hogy legalább egy, másfél évente új mobiltelefont vásároljunk.

A csúcsmobilokban „csak” külső tárhelyként használhatjuk az SD kártya előnyeit.  Az új Galaxy S7 mobiltelefon és az LG G5 okostelefon is csak mint külső tárolót támogatja a microSD memóriát, így nem tárolhatunk rajta SMS csoportokat. A legtöbb keresés erre vonatkozik: okostelefon, mobiltelefon, Dell akku, Asus töltő, Samsung szerviz, LG, microSD, sms küldés, csoportos sms küldés, Galaxy S7. Dell laptop hardver szerviz. Mobil optimalizálás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése